18 Temmuz 2012 Çarşamba

Şirketlerin Burçları - İş Astrolojisi - Burçlarına Göre Şirketin Özellikleri

“İş astrolojisi hem makro hem de mikro ekonomi ile ilgilenir. Gezegenlerin döngüleri ve aralarında yaptığı açılar bütün dünyadaki sektörler, iş alanları, şirketler ve ülkeler için önemli.”

İşte burçlarına göre şirketlerin özellikleri:

Koç: Agresif, meydan okuyan, aceleci, hızlı, sektör ne olursa olsun yaygınlaşan şirketlerdir. Birçok sektörde yer alabilirler. (General Electric, Caterpillar, Facebook, Twitter)

Boğa: Tutarlı, korumacı, varlıklı şirketlerdir. Yiyecek sektörü, toprak ve hazine yönetimi ile ilgili alanlar için bu dönemde şirket kurmak tercih edilir. (NYSE, Coca Cola, Sabancı Holding, Hürriyet Gazetecilik, Panda Dondurma)

İkizler: Değişken, iletişime açık, hareketli şirketlerdir. Yazılı basın, eğitim, perakende sektöründe şirket kurmak için ideal dönem. (Sears, Vodafone TR)

Yengeç: Duyarlı, büyümeye odaklı şirketler. Yiyecek-içecek, kadın, bebek, çocuk ürünleri, aileye ait ürünler satan şirketler için uygun kuruluş tarihleridir. (Wallmart, PWC, Home Depot Inc., Efes Biracılık, Doğan Burda Dergi Grubu)

Aslan: Pırıldayan, göz dolduran, gösterişe, önem veren, baskın, yaratıcı şirketlerdir. (E-Bay, Martha Stewart Inc.)

Başak: Özenli, dakik ve çalışkan şirketlerdir. Başak mavi yakalıları ve bilgi işçilerini temsil ettiğinden, emek yoğun bütün sektörler bu burca dahildir. B2B, yan sanayi, bilişim konulu şirketlerin kuruluş tarihleri için uygun zamanlardır. (Goodyear, Google)

Terazi: Müzakereci, diplomatik ve estetik şirketlerdir. Danışmanlık, diplomasi, hukuk, mimari, güzellik alanlarında kurulacak şirketler için uygun tarihlerdir. (Microsoft, Apple)

Akrep: Araştırmacı, gizliliği seven şirketlerdir. İlaç, bankacılık, petrol, kimya, pazar araştırma alanlarında şirketlerin bu tarihlerde kurulması önerilir. (Yenibiris.com)

Yay: Özgür, yurt dışı bağlantılı, vizyoner şirketlerdir. Birden çok hedefleri vardır. Uluslararası, yüksek öğrenim, medya, reklamcılık alanlarında kurulacak şirketler için uygun tarihlerdir. (Disney corp., Kanal D, AFM sinemaları)

Oğlak: Geleneksel, devlet bağlantılı, prosedürlerin iyi çalıştığı şirketlerdir. İnşaat, finans, ağır sanayi alanlarında kurulacak şirketler için bu tarihler tercih edilebilir. (IMKB, Milli İstihbarat Teşkilatı)

Kova: İletişim odaklı, yenilikçi ve teknolojik şirketlerdir. Telekomünikasyon, müzik, hi-tech, TV yayıncılığı alanlarında şirket kurmak için uygun dönemler. (AVEA, Arçelik)

Balık: Sosyal sorumluluğa önem veren, genel anlamda sevilen ve yakın bulunulan şirketlerdir. Fast-food, sanal iletişim, radyoculuk alanlarında kurulacak şirketler için bu dönemler seçilebilir. (Mc Donalds, Turkcell, Acıbadem Hastaneleri).


1 yorum:

  1. Judi Bola Online adalah permainan yang dapat memberi dampak atau akibat terhadap para pemainnya. Baik atau Buruknya akibat yang di terima oleh sang pecandu bukanlah hal yang ditakutkan. Melainnya sudah menjadi sebuah tradisi yang wajib dinikmati walau terasa pahit atau juga (Baca Selengkapnya Disini...)

    YanıtlaSil