16 Temmuz 2012 Pazartesi

Hangi Mevsimin Karakterini Burcunu Yaşıyorsunuz?

Her burç aslında bir mevsim...
Öncü burçlar: Bu burçlar başlatandır, şart koyandır. Aynı zamanda mevsim başlarındaki burçlardır bunlar:

Koç(21 Mart-19 Nisan)

Gelin bir çiftçi gibi düşünelim. Ve burçları karakterize edelim. Koç Zodyağın ilk burcudur. Dünyaya gelen ilk kişi gibidir. Kimseden korkmaz. Kendi başınadır. Artık bu mevsimde çiftçi toprağa ekinini bırakmıştır. Yani daha ortaya çıkmamış olan üründen bahsediyoruz. Koçta böyledir. Sakınımsızdır. Cesurdur. Korkusuzdur ve korkması ve koruması gereken bir durum yoktur.

Yengeç(22 Haziran-22 Temmuz)

Bu mevsimde ürünler artık doğmaya hazırdır. Ancak yine de ürünün bakımı yapılmalıdır, ürün korunmalıdır. Tıpkı Yengeç insanı gibi. Köklerine bağlıdır. Güven duymak ve korunmak ister.

Terazi(23 Eylül-23 Ekim)

Bu mevsim geçiş dönemidir. Hava ne sıcak ne de soğuktur. Her renk bir arada uyum ve ahenk içindedir. Hava ılık ve sakindir. Doğanın güzellikleri çevreler her yanınızı. Terazi insanı da mevsimi gibidir. Uyumlu, sakin ve güzel ruhlu. Denge arayan, güzellik arayan diplomattır.

Oğlak(22 Aralık-19 Ocak)

Bu tarih aralığına baktığımızda hayatta kalması zor bir dönemdir. Çiftçi kış hazırlıklarını yapar. Ancak bunu yaparken geçmişten ders alır, çevresindekilerle kendisini kıyaslar. Onların ne yaptığıyla da ilgilenir. O zorluklarla mücadele etmesini iyi bilir. Hep en iyi olmayı hedefler. Strateji onun işidir. Oğlak burcu insanı zor bir mevsimde doğmuştur o yüzden zorluklarla mücadele etmeyi gayet iyi bilir.


Sabit burçlar: Mevsim ortalarındaki burçlardır bunlar. Bu burçların tipik özelliği şartları devam ettirmeleridir. Mevcut düzeni korur ve sürekliliği sağlarlar.


Boğa(20 Nisan-20 Mayıs)


Dikkat edin Boğa’nın başladığı mevsime. Doğanın en bereketli dönemlerinden biri. Ürünlerin büyümeye başladığı, bolluğun yaklaştığı dönem. Çiftçimiz bu dönemde somut ve sabit bir şeyler elde etmek ister. Neyi beklediğini bilmek ister. Büyümeyecek ürünü beklemez çiftçi. Tıpkı Boğa insanı gibi. Güven duymak ister. Sabırlıdır. Neye yatırım yapacağını gayet iyi bilir.


Aslan(23 Temmuz-22 Ağustos)


İşte geldik doğanın en verimli olduğu döneme. Bolluğun, bereketin ve olgunluğun dönemi. Her şeyin merkezindeki gezegen olan “Güneş” parlıyor. Toprak üretken. Çiftçinin en mükemmel ürünü bu mevsimde hasat edilecek. Tıpkı Aslan insanı gibi bu mevsimde de her şeyin en mükemmeli vardır. Çeşitlilik çoktur. Ve gösterişi seven Aslan insanının gösteriş yaptığı dönemdir. Yaptığın şeyin kalitesinin farkında olan Aslan insanı bu işi en iyi haliyle sunmak ister.


Akrep(23 Ekim-21 Kasım)


Akrep burcunun mevsimi “ölüm” mevsimidir. Kopuşların, kayıpların mevsimidir. Bu yüzden hayatta kalmaya çalışan Akrep insanı kendini korumak ister. Doğada zorlu şartların baş göstermeye başladığı bu dönemde Akrep kendisine zarar verebilecek her şeyden kendisini korumak ister. Her şeye şüpheyle yaklaşır. Kendisini korumak isterken dikkat edin abartıp size saldırabilir! Akrep zodyağın en tehlikeli burçlarından biridir. Sezgileri güçlüdür ve düşmanının zayıf noktalarını bilir. Stratejiyi tıpkı Oğlak gibi iyi uygular. Onu kendinize düşman edinmeyin zira sizi hiç beklemediğiniz bir anda sokabilir!


Kova(20 Ocak-18 Şubat)


Kovanın mevsiminde artık kış gelmiştir. Doğada zor şartlar hakimdir. Bir Kova bu ortamda sadece kendisi için değil çevresi için de çalışır. Hep daha iyisini arar. Keşfetmek için iyi bir dönemdir. İleriye yönelik adımların atılmaya başlandığı bir süreçtir. Kova insanı bilinmeyeni, yapılmayanı yapmak ister. Bilim ve teknolojiyi en iyi kullanan burçlardan biridir. Kitleleri harekete geçiren insanlar bu mevsimden yani Kova burcundan çıkar…

Değişken burçlar: Var olan şartlara ayak uydurmasını gayet iyi bilirler. Şartları değiştirmez, uyum sağlarlar. Değişime kolay ayak uydururlar. Mevsim sonlarındaki burçlar değişken grupta yer alırlar.


İkizler(21 Mayıs-21 Haziran)


İkizlerin doğduğu mevsime bakın bahardan yaza geçiş dönemi… Çiftçimiz çeşit çeşit ürününü toprağa verdi. Bu dönemde çok çalışması gerekecek. Çünkü ne yapacağına, ne ekeceğine karar veremeyecek. Zira İkizler insanı gibi çeşitlilik, canlılık var doğada. Çabuk geçecek olan bir mevsim. Çiftçimiz tıpkı İkizler insanı gibi etrafta neler olup bittiğinden haber almak isteyecek. Hangi ürün daha iyi, kim ne dikmiş tarlasına. Her şeyle ilgilenir. Her şeye yetişir. İkizler de böyledir. Merak ettiği her şeyi araştırıp, öğrenir. Sıkıldığında da çoktan gitmiştir bile…


Başak(23 Ağustos- 22 Eylül)


Ve geldik hasat zamanına! Artık çiftçimiz ektiği ürününü toplayacak. Ekip kurmak, düşünmek, analiz etmek zorunda. Ürünlerini kışa kadar stoklamalı. Tıpkı Başak insanı gibi. O ne zaman, ne yapması gerektiğini gayet iyi bilir. Her şeyi en ufak ayrıntısına kadar düşünüp, planlar. Ekip kurar, analiz eder, strateji belirler. Fayda sağlamak ister, geleceğini düşünür. Hayallerle yaşamaz. Onun için çalışma zamanıdır bu mevsim…


Yay(22 Kasım-21 Aralık)


Bu mevsim yeni bir arayış dönemidir. Çiftçimizin kış için hazırlıkları tamamdır. Artık çevreyi merak etme, kontrol etme, kimin ne yaptığını öğrenme zamanıdır. Bolluk dönemi değildir bu dönem o yüzden Yay burcu insanları verici değildir. Bağımlılığı yoktur hiçbir şeye. Kaygısızlardır biraz. Meraklıdır ve çevresindekileri kontrol etmek ister.


Balık(19 Şubat-20 Mart)


Ve zodyağın son burcu romantik Balık karşımızda! Balığın başladığı mevsime bir bakın, kıştan çıkıp, ilk bahara adım atıyoruz. Yani çiftçimiz hem bitiş yaşıyor hem de umutlu zira bahar geliyor, yeni başlangıçlar yaşayacak tıpkı Balık insanı gibi. Hayal kuran, ümit eden Balık bir bitiş yaşadığında bilir ki onun peşinden yeni başlangıçlar gelecek. Umudunu asla kaybetmez! Sezgileri güçlü, yaratıcı, duygusal ve hassas. Su grubuna üye olan bu burç insanlarını çok çabuk hayatınızdan çıkabilir tipik bir balık gibi bir bakmışsınız elinizden kayıp gitmiş…

1 yorum:

  1. Judi Bola Online adalah permainan yang dapat memberi dampak atau akibat terhadap para pemainnya. Baik atau Buruknya akibat yang di terima oleh sang pecandu bukanlah hal yang ditakutkan. Melainnya sudah menjadi sebuah tradisi yang wajib dinikmati walau terasa pahit atau juga (Baca Selengkapnya Disini...)

    YanıtlaSil