28 Mart 2012 Çarşamba

Kahve Falına Nasıl Bakılır?

Türk kahvesinin her aşaması ayrı bir ritüeldir bizim kültürümüzde. Hazırlanması, pişirilmesi, içilmesi ve hatta sonrası!

Sonrası, yani kahve falına bakılma kısmı aslında başlı başına bir konu. "Fala inanma ama falsız da kalma" sözünü haklı çıkartırcasına kahve falı hemen herkesin sevdiği bir fal türü...

Peki, kahve falı nasıl bakılır, nelere dikkat etmek gerekir?
Kahve, 1 kişilik pişirilmeli. Kahve telvesi yeterli miktarda olmalıdır. Kahveyi, falına bakılacak kişi içmeli. Kahve hep aynı noktadan içilmeli. İçildikten sonra dipte kalan telve karıştırılmamalıdır. Kahve fincanını ters çevirip tabağın üstüne koyun. İçinizden bir dilek tutun ve tabağı kafanızın üstünden saat istikametinin tersi yönde 3 kez çevirin. Fincanın üzerine bir metal (kaşık, yüzük gibi) bırakın. Soğumadan fincan kaldırılmamalıdır. İlk önce fincana, daha sonra da tabağa bakılır.

Fala inanmayan kişi fal bakmamalı...Fala gece bakılmamalı... Fincan soğuyunca, fincanı alıp ışığın arkanızdan vuracağı bir yere geçip fincanı açın. Öncelikle telve rengine bakıyoruz. Eğer renk çok koyu ise dileğinizin olma ihtimali çok düşük demektir. Açık renkse, büyük olasılıkla olacak. Ne açık, ne koyu ise olma ihtimali sizin dışınızdaki bir kişinin yapacaklarına bağlıdır. Fincanın sapı hizasından hayali olarak dikine ve enine iki çizgi çekin. Böylece fincanın içini 4 parçaya ayırmış olursunuz. Saatin akrep, yelkovanın dönme yönüne göre fala bakmaya başlanmalıdır. Fincanı dik kesen çizginin sağında kalan şekiller iyi haber, solundakiler ise olumsuzluk anlamında yorumlanmalı. Enlemesine kesen çizginin altında kalanlar, uzun zaman diliminde; üstünde kalanlar ise yakın zaman olacak demektir. Fincanı, parmak uçlarınızda tutarak yavaş yavaş çevirerek ve eğerek içindeki tüm telve şekillerine ve gölgelerine bakacaksınız. Bundan sonrası, sembollerin anlamlarına ve hayal gücünüze kalmış .Fal bitince fincanı mutlaka açık bırakıyoruz. Kapatırsanız, gördükleriniz çıkmayacak demektir!
Kahve Tabağına Nasıl Bakılır?
Kahve tabağının içindeki telveyi süzülür, tabak dik şekilde tutulur, gözümüzle dört parçaya bölmeliyiz. Şimdi de fincanda gördüğümüz şekilleri veya benzerlerini bu bölümler içinde aramaya sıra gelmiştir. Tabak falında da fincan falındaki gibi önce renge bakarak başlamalıyız. Tabağa konan telvenin şekline bakmalıyız, yalnız tabak falındaki yollar her zaman için aşağıdadır. Bu sebeple, çekim kurallarına göre uzanan bu yolların aynı fincan falındaki gibi yorumlamamız gereklidir. Tabak falı fincan falındakileri bilgileri onaylamak içindir. Şayet fincan falındaki yorumları onaylamıyor ise niyet neticesindeki yorum çok uzun sürecek veya hiç olmayacak demektir.
Kahve falına baktığınız kişi hakkında bilinçaltınızdaki mesajları hatırlamalısınız. Falına baktığınız kişi, fincandaki şekiller arasındaki alakayı derhal kurarak titreşimsel enerji oluşturmalısınız, en kısa zamanda benzetme, sonra da yorum yapmalısınız.

Fincandaki şekillerin yorumunu gerek sizi, gerek de falına baktığınız kişiyi aşrı üzmesine ya da sevindirmesine izin vermemelisiniz, sonuçta fal olduğunu unutmayınız.

Kahve falına nasıl bakılır öğrenmek için tıklayınız...

Kahve telvesinin oluşturduğu şekillerden nasıl anlam çıkarılacağını öğrenmek için tıklayınız...

Kahve falı sembolleri sözlüğü için tıklayınız...

Kahve falındaki şekillerden yorum yapabilmek için tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder