15 Nisan 2012 Pazar

El Falı - El Tipleri

El falında çizgilerin yorumuna geçmeden önce ilk yapılması gerekenlerden biri el tipinin belirlenmesidir. El tipleri yediye ayrılmış ve her tipe farklı özellikler yüklenmiştir. Bu ayrım parmaklar ve avuç boylarına ve birbirlerine oranlarına göre yapılmıştır.

1) Su Eli:

Uzun parmaklar ve dikdörtgen şeklinde bir el olan su eline sahip kişilerin sessiz, sakin ve çekingen bir insan olması beklenir, bu kişiler hayal dünyası geniş, yaşadıkları sürece zengin olabilme ihtimali olan, fakat kendilerini olduklarından farklı göstermeye çalışan insanlar olarak görülmüşlerdir. Bu kişilerin mutsuz oldukları, sıkıntılarla karşılaştıkları zaman uyuşturucu madde kullanma ve intihar etme olasılıklarının bulunduğu söylenmektedir.İnsanlarla ilişkilerinde idealist olup, şefkatli, hassas ve romantik insanlar olarak nitelendirilmişlerdir. Kolayca etki altında kalabileceklerine, kaba insanlar tarafından kullanılabileceklerine inanılmıştır. Meslek hayatlarında ise terapist, ressam, şair, tasarımcı olmaları muhtemeldir. Hatta iki farklı alanda bile çalışabilirler. Nazik insanlardır. Alerji ve romatizma bu grubun en yaygın hastalıkları olarak kabul edilir. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığından sakınmaları tavsiye edilir. Para ve şans yönüne gelince, yaratıcı yetenekleri sayesinde zengin olabileceklerine, maddiyatçı, iş kafalı ya da ekonomi bilgisi olan insanlar olduklarına inanılır. Kültürel faaliyetlerden, müzikten, türbelerden ve spiritüel gücü olan yerlere gitmekten, kalabalık bir şekilde seyahat etmekten hoşlanırlar. Ayrıca emekli olmak onları mutlu edecektir. Emekli olduktan sonra bu insanlar günlerini sanatla, müzikle ya da kitap okuma ve şiirle geçirebileceklerdir

2) Hava eli:

Uzun parmaklı ve kare şeklinde bir eldir. Sürükleyici gerçek bilgiyi,başkalarıyla konuşmayı ve fikirlerini paylaşmayı seven insanlar olarak görülürler. İşde ve satranç gibi oyunlarda meydan okumadan çekinmezler. İnançlarında ise fanatiktirler. Bu kişilerin vejeteryan olacaklarına inanılmıştır. Başkalarının haklarına ve inançlarına karşı saygılıdırlar.Bu elin sahipleri zeki, esprili ve arkadaş çevresi oldukça geniş insanlar olarak görülür. Fakat yakın arkadaş konusunda seçicidirler. Sadakatsiz oldukları da söylenir. İnsanlarla iletişimleri güçlü olduğu için politika,atış, medya, eğitim gibi alanlarda çalışmayı, elektronik eşyalarla uğraşmayı seveceklerdir. Bu grubun tipik hastalığı ise solunum yetmezliği ve tansiyon olarak belirtilmiştir. Paralarını daha çok, yatırım yapmakta kullanırlar. Yabancı ülkeleri gezmekten büyük zevk alan hava eli sahiplerinin, emekliliklerinin gelmesinden pek hoşlanmayacakları bunun için de işlerine, iş arkadaşlarının yanına geri dönmek isteyecekleri söylenir.

3) Toprak eli:

Parmaklar kısa, avuç ise kare şeklindedir. Dürüst, sağduyu sahibi ve ciddi insanlar olarak görülürler. Sadık insanlar olmalarına rağmen pek romantik olmadıkları söylenir. Toprak ele sahip insanlar ellerini kullanmaktan hoşlanırlar fakat bunu bir ofiste değil, endüstriyle ilgili işlerde kullanmayı tercih edeceklerdir. Bu insanların bağırsak ve mide sorunlarına karşı meyilli oldukları söylenir. Stres ve fazla kilolardan kaçınmaları, bol bol egzersiz yapmaları, temiz hava almaları tavsiye edilir. Para biriktirme konusunda yeteneklidirler, çok çalışırlar ama yavaş para kazanırlar. Söylenenlere göre seyahat etmeyi sevmezler, ev onlar için daha rahattır. Gezmeye gitseler de kırsal alanları tercih ederler. Emekli olmaktansa hoşlanmazlar. İnsanları ve hayvanları seven insanlar olmakla beraber, bitkilerle de uğraşmaktan hoşlanırlar. Mükemmel bir hafızaya sahip, becerikli, dürüst insanlar olarak görülürler. Bu kişilerin en mutlu oldukları an ise tanıdıkları bir yerde tanıdıkları kişilerle olmaktır. Bu kişiler örgü örmek, dikiş dikmek, yemek yapmak, elbise dikmek gibi işlerde becerikli olacaklardır. Toprak ele sahip insanlar spor yapmaktan hoşlanan, sert, kaba ve enerjik insanlar olarak tanımlanmışlardır. Ayrıca yetenekli, boksör, güreşçi, futbolcu olmaya kabiliyetli insanlardır.

4) Ateş eli:

Kısa parmaklar ve dikdörtgen şeklinde bir avuç yapısı olan eldir. Ateş burada sayılan dört elementin en aktif ve en enerjili olanı olduğu için diğer el tiplerinin en iyisi olarak görülmüştür. Sıcak, sempatik ve eğlenceyi seven insanlar olarak görülürler. Fakat hava elli insanlarla pek fazla anlaşamazlar. Gündemde olmayı, olayların içinde olmayı, hareketliliği seven tiplerdir. Gürültülü danslara, partilere gitmekten hoşlanırlar. İş ilişkilerinde ve hukuk kurallarına uymada dikkatlidirler. Bu kişilerin el tipine göre, bu insanlarda sevinçte keder de bir arada bulunmaktadır. Ateşin sıcaklık özelliğinden olsa gerek, bu elin sahiplerinin çok çabuk aşık olacaklarına ve kendilerine aşık olunacağına inanılmıştır. Organizatör bir yapıya sahip olup sosyal kişilerdir. Eğlenceyi, sanatla uğraşmayı, mücadele etmeyi severler. Stresli durumlarda bile çalışabilirler. Kalp hastalığına meyillidirler. Aceleci olup düşünmeden hareket ederler. Para durumları belirsiz, sallantıdadır. Geniş çaplı yatırım yapmayı severler. Maceraperesttirler, yeni yerler görmekten zevk alırlar.
Emekli oldukları zaman arkadaşlarını özlerler bu özlemlerini bastırabilmek için de birtakım derneklere, klüplere üye olarak, hayatlarını devam ettirirler

El Falı - El Falının Tarihi
El Falı - El Şekilleri
El Falına Bakma Usulleri - El Falına Nasıl Bakılır

1 yorum:


  1. Merhaba harika konu için teşekkür ederim. Bu tavsiyelerim eminim hoşunuza gidecektir.
    Gerçek bir medyum tarafından yazılan konular ve gerçek itiraflar yada hemen sohbete başlayın...

    Astroloji ve Fal

    itiraf ediyorum

    Davetlisiniz : Sohbetler Forumu

    Sohbetler Odaları

    YanıtlaSil