10 Nisan 2012 Salı

Bulut Falı

Bulutlara bakma, çok eski çağlardan kalma bir yöntemdir. Eski Yunan'da Delfi'deki kahinler türlü şeylerden anlamlar çıkarır ve geleceği haber verirlerdi. Bu yöntemlerden biride bulutlara bakmaktı. Eski kahinler, gökyüzünde gördükleri Güneş'i, Ay'ı, Yıldızları "tanrı" olarak kabul ederlerdi. Bulutlarda kutsaldı...

Bulutların biçimleri, renkleri, parlaklık ve koyulukları türlü şekillerde yorumlanırdı. Günümüzde de bulutlara bakılarak havanın durumu söylenebilmektedir. Ama, bu yöntem biraz farklıdır.

Bulutlara bakarak tam bir sonuç çıkarabilecek kimsede geleceği sezme gücü olmalıdır. Böyle biri ateşe de, buluta da, suya da baksa, çeşitli şeyleri kolayca görebilir. Ancak, bulutlardan anlam çıkarmak için mutlaka olağanüstü bir medyum olmak gerekmez.

Bir niyet tutup bulutlara bakar ve onların şekillerini incelersiniz. Gözleriniz biraz alıştığı zaman, bulutların insanlara, eşyalara, çeşitli şeylere benzediğini fark eder ve kendinize göre sonuçlar çıkarırsınız. Ancak, bunu yapabilmek için de bulutları hiç olmazsa bir ay kadar devamlı olarak incelemek şarttır. Yani her gün yarım saat kadar bulutlara bakmalı ve onları şekillendirmeye alışmalısınız. Biraz medyumluk gücünüz varsa işiniz kolaylaşacaktır.


Başka basit bir yöntem de şudur:

Bir niyet tutar ve gökyüzüne bakarsınız. Eğer bulutların arasında birden ışık belirirse, bu, istediğinizin olacağını gösterir. Ya da bütün olan bulut birden parçalanır veya ortadan ayrılır ve arkadan mavilik yahut ışık görünürse, arzunuz yerine gelecektir. Ama bulutlarda bölünme olmaz veya bulutlar daha da kararırsa, o zaman istediğiniz şey o dönem içinde imkansız sayılır.

Bir niyet tuttuğunuzda, bulutlar birden dağılıp adeta tüy tüy olursa, istediğinizin hemen olacağına da inanabilirsiniz. Düz, yani çizgimsi gözüken bulutlar, isteğin hemen yerine geleceğine işarettir. Yuvarlak ve kenarları şekilli bulutlar, isteğin bir süre sonra olabileceğine işarettir. Bulutların renginin birden koyulaşması kötü, birden açılıvermesi ise iyi sayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder