28 Mart 2012 Çarşamba

Bilinçli Rüya Görme - Bilinçli Rüyalar Nasıl Görülür

"Burası bizim ev ama eşyalar başka" rüyasının anlamı

Projeksiyonların uyanıkken de, yaşanabileceğine inanın ve bunu isteyin. Kendinize "Ben projekte edeceğim." ve "Nasıl projekte olunacağını öğreneceğim?" telkinlerini yapın. Kendinizin daha farklı olabileceğine inanmalısınız. İnatla ısrar ederek daha geniş sularda yüzmelisiniz. İki önemli şey var; ilki kendinize itiraf edin ki, astral çıkış gerçek bir olaydır. Kendinize önem verin, dış etki ve telkinlere uzak kalın, bir kuşkucu sizi engelleyebilir. Düşüncelerinizi açmayı öğrenin, gözlerinizi kapayın ve önünüzde bir havuz olduğunu projekte edin ve düşüncelerinizin havuza aktığını düşleyin. İkincisi isteğin gücünü toplayın, bu gerçek bir istek olmalı, unutmayın ki istek, insan ilişkilerinin ve yetilerinin en önemli ve güçlü yönüdür. Okkült öğretiler size isteklerinizi nasıl kontrol edeceğinizi öğretebilir, bunun için ritüelistik majiye yönelebilirsiniz. Muhakkak çabalarınızın ardına güçlü ve yoğun bir istek gücünü koymalısınız. Bu duygu ya da gereklilik bir uzay aracını iten rokete benzetilebilir. İstek gücü çabalarınıza, ekstra güç katabilir, doğrulanmış veya doğru bir istek çabalarınızdaki başarıları ve başarısızlıkları gösterecektir. Rüyaların kullanılması astral yolculuğun kalbidir; gerek astral yolculuklar, gerekse berrak rüyalar, uyanık yaşamımızı bilinçlendirirler ve anlamlandırırlar. Örneğin, rüyanızda, tanımadığınız birini görebilirsiniz veya bildiğiniz bir yerde olabilirsiniz ama farklar vardır yani rüyanızda kendizi evinizde görebilirsiniz ama mobilyalar başkadır veya ev sizin evinizdir ama içi tamamiyle başkadır. Bir başka rüyada uçan veya konuşan hayvanlar görebilirsiniz. Bütün bunlar dünya yaşamınızda olmayan şeylerdir. İşte bu garipliklerin cevabı; Bütün bunları siz istiyorsunuz; rüyalarınızda ortaya çıkan gariplikleri kullanabilirsiniz ve unutmayın ki bu gariplikler size rüya evreninde bulunduğunuzu anımsatırlar. Bunun için vardırlar, normal dünyadan farklı bir boyutta olduğunuzu ancak böyle algılayabilirsiniz.


Rüyalarınızı hatırlayın

Eğer uygun şeyleri yapar, gerekli eksersizleri sık sık yaparsanız bilinçli rüya görebilirsiniz. Örneğin, istediğiniz rüyayı görmeyi veya rüya görürken rüyada olduğunuzu farketmeyi ve rüyanızı koşullandırmayı öğrenebilirsiniz. Bu metodla rüya evreninizle, günlük uyanık yaşamınız arasında ilişki kurabilir ve yorumlar yapabilirsiniz. Hatta bir günlük tutarak, "Berrak Rüya" görmeye hazırlanabilir ve daha da ötede astral çıkış yani fiziki bedenden ayrılma deneyimini yaşayabilirsiniz.
Öncelikle bir rüya günlüğünüz olmalı ve hatırladığınız her rüyayı tarihi ile beraber detaylarını unutmadan hemen yazmalısınız. Sabah uyandığınızda, daha yataktayken bunu yapın; uyanınca kendinizi rahatlatın ve rüyanıza konsantre olun, diğer düşünceleri kafanızdan uzaklaştırın. Dışardan gelen etkileri engelleyin. Aniden uyandığınızda ilk aklınıza gelen şey günlük düşüncelerdir, bunu yapmayın ve kendinize yasaklayın. Ne şekilde uyanırsak uyanalım, gece boyunca gördüğümüz rüyaların izleri muhakkak bilinçaltımızda saklıdır.
Yeterince konsantre olursanız, bunların bazıları bilinçüstüne çıkmaya başlar ve anımsamaya başlarsınız. Yeterince deneyim kazanıldıktan sonra, hatırlama blokları büyür ve rüyalarınızın büyük kısmını otomatikman hatırlarsınız. Eksersizler belleğinizi güçlendireceğinden uyanık kişiliğinizle, rüya kişiliğiniz arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirecektir. Önemli olan yansıtma yani projeksiyondur, yapacağınız veya kabul edeceğiniz şey rüya projeksiyonlarını fiziki dünyaya yansıtabilmektir. Eğer bu düşünce sizi rahatsız ediyorsa, kabulünüzü değiştirin ve bilinçaltınızın ortaya çıkması için kendinize telkin yapın.

Ne rüya görmek istiyorsunuz? Siz seçin...

Projeksiyonlar düşüncenize akacaktır ama bunu engellemeyin ve izin verin; kendinizi hatırlamaya zorlamayın; zorlamalar değişimler getirir. O kadar çok şey anımsayacaksınız ki, siz de şaşıracaksınız. Bu gerekli disiplin çok başarılı olacak ve astral projeksiyonu sağlayacaktır. Yanlız şuna dikkat edin, projeksiyonlar güncel yaşamınıza geçmemeli veya yer edinmemelidir. Çok hoşunuza giden veya seveceğiniz projeksiyonlar olabilir ama yazdıktan sonra onların etkisinde kalmamalısınız. Önemli olan alışkanlık kazanmak ve fiziki dünya ile rüya dünyası arasında sağlıklı ilişkiyi oluşturabilmektir. Görmek istediğiniz görüntü ile, gördüğünüz rüya arasındaki uyum önemlidir; sonuçta gece nelerin olduğunu öğreneceksiniz.
Kişisel eksersizler Bellek gücünüzü arttırmak ve rüya ile uyanıklık halleri arasındaki ilişkiyi güçlendirecektir. Kişisel eksersizlerin temel tekniği, "berrak rüya" görebilmek üzerinedir. Aslında, benzer teknikleri öğreten kitaplar satılmaktadır, bunlardan astral projeksiyon tekniklerini dahi öğrenebilirsiniz fakat çok farklı tekniklerin öğretilmesi tehlikeli olabilir ve ruhsal sağlığınız zarar görebilir.
Eksersizlerin anlamı düşüncelerinize bitki ekmek gibidir. Bu düşüncenin altında uzun süre saklanan düşüncenin yani güçlü bir arzunun sonunda gerçekleşeceği yaklaşımı bulunur.
Kendinizi şu iki kurala inandırın;
a) Siz berrak rüya görebilirsiniz.
b) Rüyanızda berraklığı sağlayacak, ipucunu bulabilirsiniz. Peki bu nasıl olacak? Kendinizi projekte olayı için ikna edin, bu çoğumuzda kendiliğinden oluşur, eksersiz size güçlü isteklerin gerçeğe dönüşmesi sonucunu getirecektir. Scott Rogo´nun "Bedeni terkederken/Leaving the Body" adlı kitabında buna "İstek Metodu" denmektedir ve temelde bu metod "Yram" adlı bir astral projeksiyondur.

Kendi rüya sözlüğünüzü yapın

Kişisel rüya sözlüğünüz için sizlere bir metod önerebiliriz; Bu metod Freud, Jung ve diğer psikologların düşüncelerinden etkilenilerek düşünülmüş ve denenerek olumlu sonuçlara ulaşmıştır; Önemli olan istek, kararlılık ve sabırdır;
1. Gördüğünüz ve hatırladığınız rüyayı kalkar kalkmaz ya birine hemen anlatın veya bir teybe kaydedin, olmadı yazın.
2. Rüyada gördüğünüz sembolleri tanımlayın. Yani bir masayı, altın bir yüzüğü veya bir atı.
3. Bu sembollerin ortak yönlerini arayın. Bir yolda gidiyorsunuz,karşınızda bir beyaz at duruyor gibi...
4. Rüyanızdaki sahneleri sinema planları gibi sahnelere bölün ve her olayı birbirinden ayırın. Yol sahnesi, at sahnesi, yüzük takma sahnesi gibi...
5. Her sahne arasındaki ilişki sembolünü arayın; "Yolda yürüyordum, atın yanına geldim ve at bana baktı, yorulmuştum, binmemi istiyor gibiydi..." şeklinde . Atın yanına gelmek ve Atın bakması gibi...
6. Sonra her sahneyi kendinizce yorumlamaya çalışın ama ayrı ayrı olsun yani her sahnenin ana fikrini bulun. Bu sahne yorgunluk, bu sahne uzun ve bozuk yol gibi...

Her hatırladığınız rüyayı yazın, geleceği görün

Yapmanız gereken şey, rüya projeksiyonlarının kaydedilmesidir, hatırladığınız herşeyi yazın, bilinçaltı görüntülerle karışması halinde bile zararlı çıkmayacaksınız. Ayrımları zaman içinde yapacaksınız ve bu bir alışkanlık haline gelecek. Şimdi bunun tersini görelim; uyumadan önce, kendinizi uykulu ve yorgun hissettiğiniz anda fiziki plandaki görüntüleri rüyanıza projekte etmenizden söz ediyoruz. Bunu deneyin, kısacası rüyanızda bir şeyi görmek isteyeceksiniz ve göreceksiniz. Hemen olamaz demeyin, bunu yapabilen çok insan var ve normalüstü bir olay yaşamayacaksınız. Zaten bunu her gün yapıyorsunuz ama farkında değilsiniz. Her iki halde de, en rahat ettiğiniz yatma pozisyonunu seçin. Beşer dakikalık konsantrasyonlar yeterlidir, sonra rüyaları yazmaya başlayın, cümleler kurmanız gerekmiyor, aklınıza gelen tüm simgeleri, sözcükleri yazın, gereken anlamlar sonradan çıkacak veya senaryo oluşacaktır. Unutmayın ki, bu deneyimin öte adımı astral projeksiyondur yani bilinçli olarak ruhunuz bedeninizi terk edecektir. Hatırlamaların ruhsal deneyiminizi arttıracağını ve amaç olarak ruh-beden kontrolunu kazanacağınızı bilin.
7. Pozitif bir sonuç çıkartmaya kendinizi koşullayın. Rüya sonrasında bir sonraki rüyaya kadar geçen sürede olanları bu sonuçla mantık çerçevesi içinde bütünleştirmeye çalışın.
8. Eğer isterseniz genel yorum kitaplarından sonuç çıkarın ve benimsediğinizi kullanın. Ve sonra bunların tümünü bu işe ayırdığınız özel bir deftere kaydedin.

İlginç bir rüya gördüğünüzde ne yapacaksınız?

Garipliklerin ortaya çıktığı rüyaları anımsamak daha kolaydır ve gariplikler belirgin ipuçlarıdırlar. Hoşlanmadığınız rüyaları engelleyebilirsiniz. Eksersizler yeterli olacaktır; kendinize "bir dahaki sefere böyle birşey görmeyeceğim ve görürsem hemen uyanacağım." telkinini sürekli yapın. Eğer bu telkini sürekli yaparsanız, isteğiniz gerçekleşecektir. Sonuç olarak bütün bunlar berrak rüya görmeniz içindir. Bunun anlamı rüya evreninde uyanık olmanız demektir. Şimdi konuyu toparlayalım;
A. Fikirlerinizi değiştirdiniz; artık rüyalarla ilgili deneyimleri kabul ediyorsunuz.
B. Artık rüyalarınızla ilgili bir günlük tutacaksınız. Eğer yaşarsanız veya yaşadıysanız günlüğünüze astral çıkışlarınızı da kaydedin. Veya ayrı bir günlük tutun. Ama tüm deneyimlerinizi yazın.
C. Rüyalarınıza ve astral çıkışlara değer vererek, onların bilinç alanının spektrumunun devamlılığı olduğunu anımsayın. Bir rüya güncel bilincinizde unutulabilir ama bir astral çıkış bir rüyaya göre daha üst bir bilinç halidir ve fizik dünyada bir anlam taşır. Bilinciniz bu iki uç halin arasında aktüel pratikler yapar.
D. Rüyalarınızda yaşadıklarınızı ve olanları anımsama yeteneğinizi güçlendirin. Bu anlamda, belleğinizi uyanıklıkla, rüya alanı arasında bir köprü gibi kullanın.
E. Bunu isteyin, daha da önemlisi yapacağınıza inanın.
F. Rüya gördüğünüzü farketmeyi isteyin. Rüyalarınızdaki garip, alışılmadık olayların aslında rüyada olduğunuzun anahtarı olduğunu kesinlikle öğrenin

Doğru rüya yorumu yapabilmeniz için uygulama listesi

Sonuçta, eksersizleri şöyle sıralayabiliriz;
1. Sabah uyandığınızda, hiçbirşey düşünmeden rüyalarınızı hatırlamaya çalışacaksınız.
2. Hatırladığınız herşeyi yazacaksınız.
3. Rüyalarınızda gördüğünüz ve yaşadığınız alışılmadık, garip şeylerin listesini yapın. Bunu ilk iki maddede de yapmış olabilirsiniz ama alışılmadık şeylerin ayrı bir listesinin olması önemlidir. Unutmayın ki, bir garip olayın veya objenin yer aldığı bir rüya henüz gerçekleşmemiş bir olay olabilir ve fizik dünyadaki yaşamınızda farklı bir gelişimin habercisidir.
4. Gün içinde arada bir durun ve kendinizi uyandırın. Kim olduğunuzu, nerede olduğunuzu, nerede yaşadığınızı düşünün. Sonra bunları rüyalarınızdaki kimliğinizle karşılaştırın ve bunu günde birkaç kez yapın.
5. Gece yatmaya giderken, kendinizi şu düşünce ile medite edin; "Bu gece uyanık olacağım, rüya gördüğümün farkında olacağım. Eğer rüyamda normal olmayan birşey görürsem, rüyada olduğumu anımsayacak ve uyanacağım.
Bu eksersizleri yaparken, diğer eksersizleri ihmal etmeyin ve "beden dışı deney" yaşama şansınızın varolduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder