27 Mayıs 2012 Pazar

Hangi Padişah ile Aynı Burçtasınız

Yüzyıllar öncesi yaşamış ve tarihimize damgasını vurmuş padişahların burçlarını öğrenmek ister misiniz?

Fatih Sultan Mehmet Koç burcu: Doğumu 29 Mart 1432 Burcunun en önemli özelliği ağırkanlılara sabır göstermesi
cesur ve cüretkar olması Başkalarından kendisinden bile önde olmak ister Merih’in etkisindeki Koç kendine has fikirler ve yaratıcı enejiyle dikkat çeker İhtiraslı soğukkanlıdır

2. Bayazıt (Yıldırım) Yay Burcu: 3 Aralık 1447 yılında doğmuştur Cesur ve atılgandı Ama halim selimdi Şiir yazardı Jüpiter’in etkisinde dine yönelik duyguları ağır bastı Seyahatten
iletişimden hoşlanırdı Çok güzel konuşurdu Yay erkekleri gibi o da insanların dış görünüşlerinin
ötesinden bakıp sadece gerçek değerleri arardı


Yavuz Sultan Selim Terazi Burcu: 10 Ekim 1470 yılında doğdu Çok sert biriydi Muharebeyi sever
kaba olmaktan nefret ederdi Adeta sevgi güzellik ve güçten oluşmuştu Bu burcun erkekleri yaptıklarına kendileri bile şaşar Yavuz 2500 kilometrelik yol gidip Tebriz’i aldı Terazi’nin gamzeli çekici özellikleri Selim’de de vardı.

Kanuni Sultan Sülayman Boğa Burcu: 27 Nisan 1495 yılında doğdu Venüsün etkisindedir Çok hırslı
çalışkan ve sabırlı Boğa başarmak ister İyi bir aşıktır Hürrem Sultan’la yaşadığı aşkta bunun kanıtıdır. Kanuni acele etmez geniş düşünür geri adım atmazdı. Kanuni denmesinin nedeni de adalete inancından kaynaklanıyor

2.Selim İkizler Burcu: 28 Mayıs 1524 yılında doğdu Duygulu
zeki espirili idi. İkizler erkeğinde bazen iki kişilik görülür İkizler’in ince ve duygulu özelliğini taşıyan Selim bir taraftan seferlere çıkarken bir taraftan da muhteşem Selimiye’yi yaptırmıştır. Biraz dağınıktır. Konuşmaktan ve öğrenmekten hoşlanırdı.

3. Murat Yengeç Burcu: 4 Temmuz 1546 yılında doğdu. Hatıralara önem verirdi. Annesi Nurbanu Sultan’a düşkündü. Mars ve Pluton etkisinde diğer Yengeç’lere göre daha kararlıydı. Sahip olduğu şeyi bırakmazdı. Örneğin
Tiflis mudafasında bir avuç askerle kedi bile yedi fakat burayı bırakmadı.

4.Murat Aslan Burcu: 27 Temmuz 1612 yılında doğdu Güçlü biriydi. Burcunun liderlik özelliğinin yoğun grubunda doğdu. Pohpohlanmayı seven
şık giyinen eleştiriye kapalı ve titizdi 1633’te tütün 1634’te içki yasağı koydu. Hata kabul etmezdi. Mükemmeliyetçiydi. Sefayı çok severdi.

5.Murat Başak Burcu: 12 Eylül 1840 yılında doğdu Başak burcunun bize göre belki de en kötü örneği. 35’inde tahta çıktı. Ancak taht ona yaramadı. Dengesini yitirdi. Bunun üzerine tahttan indirilerek Çırağan Sarayı’nda sürgüne gönderildi. 93 gün padişahlık yaptı.

2. Osman (Genç Osman) Akrep Burcu: 3 Kasım 1604 yılında doğdu. Annesi yetişmesinde çok titiz davrandı. Zekası keskin bakışlarıyla tipik bir Akrep’ti. Merhametli hayal dünyası genişti. İkinci Fatih olabilirdi. Tahtta iken güneş tutuldu. Boğazda deniz tutuldu. 1622 yılında boğularak öldürüldü.

2.Ahmet Balık Burcu: 25 Şubat 1643 yılında doğdu Tipik bir Balık burcudur Aşka aşıktı. İçe kapanıktı. Devamlı düşünceliydi. Şairdi. Yazı yeteneği
devleti yönetme yeteneğine göre inanılmazdı. İstanbul yangını ve Belgrat’taki onbin insanın ölümü duygusal padişahı yıktı. Yenilgiyi sindiremedi. Hastalanıp vefat etti.

3. Ahmet Oğlak Burcu: 31 Aralık 1673 yılında doğdu. Müzisyendi. İnce zevkliydi. İçki ve kumara hayli düşkündü. Dış görüntüsüne özen gösterirdi. Lale Devri sefasını da o sürdü. 1721 yılında ilk matbaanın açılmasına da o izin verdi. Fakat
patlayan Patrona Halil İsyani ile 27 yıl oturduğu tahttan indirildi.

6. Mehmet Vahdettin Kova Burcu: 2 Şubat 1861 yılında doğdu Son Osmanlı padişahıdır. Kararsız biridir. Mondros ve Sevr onun döneminde yapıldı. Tahttan indirildi. Avrupa’yı dolaştı. İtalya’da San Remo’da oturma kararı verdi. 1926’da 65 yaşında vefat ettiğinde
borcu yüzenden tabutuna haciz konuldu.

3. Mehmet İkizler Burcu: 26 Mayıs 1566 yılında doğdu. İlime çok önem verdi. Tasavvufa meraklıydı. Merkür’ün etkisindeki padişah
Sadrazam Koca Sinan’ın başarısızlığını görüp Haçova Meydan Savaşı’nı kazandı. Ancak sonradan yaşadığı üzüntülere yüreği dayanamadı. 1603 yılında vefat etti.

2.Mahmut Yengeç Burcu: 20 Temmuz 1758 yılında doğdu. Duygusal
cesur ve sabırlıydı. Vaka-i Hayriye onun döneminde oldu. Unkapanı köprüsünü o yaptı. Mescid-i Aksa onun döneminde onarıldı. İstanbul’da birçok yeni okul açtırdı. Tüm Yengeçler gibi o da eski eserlere eski değerlere çok sadıktı.
Sanalcadi.com -
[Sitemize üye olmadan linkeri göremezsiniz. Kayıt Ol...]

2.Abdülhamit Başak Burcu: 21 Eylül 1843 yılında doğdu. Bir teorisyendi. Alman Prensi Bismark; onun için
“100 gram aklın 90’ı Abdülhamit’te 5 gramı bende 5 gramı da diğer siyasetçilerde ” dedi. Ceza ve ticaret usulü kanununu çıkardı. Birçok sosyal kuruluşun temellerini attı.
Sultan İbrahim Akrep Burcu: 5 Kasım 1616 yılında doğdu. Deli değil hayalperest ve zekiydi. 4 Murat öldürülmesini emretse de Kösem Sultan sayesinde kurtuldu. Tahta geçti.

3.Osman Oğlak Burcu: 2 Ocak 1699 yılında doğdu. Cömertti. Sert
asabi ve sabırsızdı. Saraydaki kadınlar padişahın ayak seslerini duyduklarında hemen odalarına kaçarlardı. Tahta 56 yaşında çıktı.
4. Mehmet Oğlak Burcu: 2 Ocak 1642 yılında doğdu. Avcı edebiyatçıydı. Rus seferine çıktı. Viyana’yı kuşattı. Tahttan indirildi. Edirne’ye gönderildi. Diğer Oğlak’lardan daha dikkatli kararlıdır

1. Mustafa İkizler Burcu: 5 Haziran 1644 yılında doğdu. Şair
hattat tatlı dilliydi. Taht öncesi “Zevk sefahat ve rahatı kendimize haram eyledik ” diyordu. Zenta Bozgunu’nu yaşadı. Diplomasiyle çok ilgiliydi.

5. Mehmet Reşat Akrep Burcu: 2 Kasım 1884 yılında doğdu. Belleği güçlüydü. Fakire
hastaya yardım ederdi. Ruh hali bu gruba giren bir Akrep olması nedeniyle gel-gitlere sahipti.

1. Ahmet Koç Burcu: 18 Nisan 1590 yılında doğdu. Tıpkı Fatih gibi gayretliydi. 14 yaşında tahta geçti. Koç’un duygu yüklü tarafını yazdığı şiirler gösteriyor. Devlet işleriyle bizzat ilgilenen bir padişahtı. Yay Burcu ve Jüpiter’in etkisinde olduğu için sosyal çalışmaları çok severdi.


1. Mahmut Aslan Burcu: 2 Ağustos 1697 yılında doğdu. Azimli ve sebatkardı. Patrona Halil İsyanı’nı bastırdı. Belgrat’ı aldı. Deprem bile onun cesaretini kırmadı. Döneminde onarımlar bitirildi. İstanbul rahat bir nefes aldı. Yanan dükkan ve evlerin zararını kendisi karşıladı. Büyük projelere imza attı.


2. Süleyman Koç Burcu: 15 Nisan 1642 yılında doğdu. Hayli şişmandı. Dış görünümü halim selim
hatta davranışları entelektüeldi. Sosyal bir kişilik izlenimi veriyordu. Güzel konuşuyordu merhametliydi sabırsızdı.

3. Mustafa Kova Burcu: 28 Ocak 1717 yılında doğdu. Heybetli bir vücuda sahipti. Hazineyi altınla doldurdu. Yeni deneyimlere meraklıydı. Kara ve Deniz mühendishanelerini ilk o kurdu. Kova burcu uyumu reddeder. Ama o 1774’de Kaynarca Antlaşması’nı imzaladı. Rus Savaşı’nı kaybedince öldü.


1. Abdülhamit Balık Burcu: 20 Mart 1725 yılında doğdu. Ok-yay konusunda iddialı
iyi bir hattat ve duygusaldı. Gizemli bilimlere çok meraklıydı. Almanlara karşı kazandığı önemli zaferlere sevinemedi. Çünkü 25 bin sivil ve askerin öldüğünü duyunca felç geçirdi ve 64 yaşında öldü.

1 yorum:

  1. Bizi bilgilendirdiğiniz için Ceza Avukatı olarak size teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil